Zelfzorg

Wat is gezonde zelfzorg?

Krijg je wat je nodig hebt? Kun jij je voorzien in je eigen dagelijkse behoeften of heb je hulp nodig? Goed voor jezelf zorgen is een must, maar dat daadwerkelijk doen is soms een uitdaging. Eigen verantwoordelijkheid nemen staat hierbij voorop, compassie en commitment voor je dagelijkse gezonde routines. Routines die zorgen mentale en fysieke frisheid, zoals hygiëne en lichaamsverzorging. Balans tussen werk en ontspanning. Keuzes kunnen maken die goed zijn voor jezelf.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt is geduld en toewijding voor de realisatie van een gezonde leefstijl. We allemaal dezelfde basis behoeften. Regelmaat, reinheid en rust, de 3r’s zijn belangrijk voor je eigen zelfzorg structuur. Door je eigen routines te respecteren, bouw je een waardevolle automatisme in je systeem. Wanneer je dan een tegenslag hebt, kost het je die dag minder moeite om toch in je zelfzorg flow te blijven. Belangrijk is daarbij dat je de lat niet te hoog legt, dat zal stress veroorzaken. Wees tevreden met een zuivere & pure baseline. De mate waarin je ook daadwerkelijk je eigen routines, dagelijks volbrengt bepaalt je mate van succes. 

Start je in flow?

Laat het komen, laat het gaan, laat het stromen. Een goede zelfzorg routine is krachtig voor je zelfvertrouwen en voor een positief gevoel. Het geeft je energie en brengt je in een flow bij de start van de dag. Weet dat wanneer je eigen structuur van zelfzorg stabiel je, je veel beter vol overgave de dag kan starten. Laat je verrassen wat de dag je mag brengen, zodat je nieuw inzichten opdoet en openstaat voor reflectie.

Wist je dat?

·       Even koud afdouchen maakt dat je al een betere afweer aanmaakt.
·       Alle lichaamsproducten worden door je huid opgenomen en hebben invloed op je gezondheid.
·       Soepel zittende kleding, je stimuleert om meer te bewegen.

Compassie en commitment