MINDFULNESS

Mindfulness betekend 'achtzaamheid', het is een vorm van meditatie. Het aandachtig aanwezig zijn in het hier en nu. Meditatie is een bepaalde staat van zijn en brengt jou rust in het dagelijks leven. Mindfulness is een perspectief dat je ontwikkeld en overal kan toepassen. Tijdens een yoga les, tijdens een wandeling, tijdens het werk, etc.

 

Hoe leer jij, je te focussen op het hier en nu? Door herhaaldelijk te oefenen. Wanneer je nog niet bekend bent met mindfulness, is het raadzaam yoga lessen te volgen. Tijdens een yoga les, is jou aandacht in het moment, je voelt dan hoe je in een houding zit. Wanneer het jou lukt om jou stroom van gedachten, naar de achtergrond te brengen, heb jij ruimte om te mediteren.

 

De eerste stap, is daarom het loslaten van gedachten, die jou weerhouden te kunnen mediteren. Wanneer je moeite hebt met concentratie en negatieve gedachten, adviseer ik je om eerst een Body Mind Stress Reductie traject te volgen, dan leer jij om deze beperkende gedachten (gevoelens en overtuigingen) los te laten.

 

Mediteren is in stilte zijn, in het huidige moment. In dit traject leer je ook YIN yoga oefeningen, deze helpen je om beter in contact te komen met het gevoel in je lichaam. Meer informatie over YIN yoga vind je hier op de site. Na dit traject kan jij zelf verder gaan met mediteren of yoga lessen blijven volgen bij Love What You Do.