Body & Mindfulness

Mindfulness betekend 'achtzaamheid', het is een vorm van meditatie. Meditatie kan worden toegepast met verschillende technieken. Mindfulness is er daar een van. Aan het einde van dit traject kun je minimaal 30 minuten in meditatie zijn. Meditatie is een bepaalde staat van zijn en wanneer je weet hoe je deze staat van zijn kan aanroepen, brengt dit jou rust in het dagelijks leven.

 

Je leert in dit traject om te focussen op het hier en nu, door aandachtig aanwezig te zijn. Door herhaaldelijk te oefenen. Je leert de stroom van gedachten, je 'monky mind' te temmen, waardoor je ruimte en stilte ervaart om te mediteren. Je aandacht  te brengen in het hier en nu.

 

Het Mindfulness traject is gericht op stress reductie, jezelf weerbaarder maken tegen de stress in het dagelijks leven. In dit traject leer je mediteren en pas je ook Yin yoga toe.

  • Een volledig mindfulness traject bestaat uit 8 sessies.
  • Je ontvangt oefeningen voor thuis om dagelijks toe te passen
  • Iedere sessie pas je mindfulness toe 
  • Dit traject is mogelijk in een groep

In dit traject ga je leren hoe je stress herkend en mindfulness toepast  Je werkt aan het versterken van je eigen kwaliteiten, zodat je beter met stressvolle situaties leert om te gaan. Je leert mediteren en maakt kennis met Yin yoga ( trek soepele kleding aan). Na dit traject voel jij je merkbaar weerbaarder en ben je klaar voor je volgende stap op je eigen levenspad. .

 

Ik adem in en ben het gevoel van vreugde in mijzelf gewaar.

Ik adem uit en glimlach naar het gevoel van vreugde in mijzelf

 


Body & Mind is een methode om je beperkende innerlijke overtuigingen los te laten. Iedereen, dus jij en ik slaan beperkende overtuigingen op in onze hersenen gedurende ons leven. Deze neurale herinneringsroutes, bepalen hoe je keuzes maakt, hoe je handelt in het dagelijks leven.

 

Al je ervaringen worden vastgelegd en zonder dat je het bewust weet kan er een beperkende overtuiging vanuit het verleden, nu de oorzaak zijn van je huidige klachten. Beperkende overtuigingen en angsten belemmeren je om te groeien en te voelen zoals je graag zou willen. Het veroorzaak stress, onduidelijke emotionele reacties (woede/verdriet/verslaving e.d.), piekeren, burn-out, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, etc.

Het gericht loslaten van onbewuste beperkende overtuigingen en angsten in een body & mind traject, brengt je positieve energie, je voelt je daarom merkbaar energieker na een traject. Wist je dat 95% van ons doen, denken, handelen en reageren onbewust is?

 

Gedurende het traject is het mogelijk dat je bij jezelf een wat grotere blokkade tegenkomt. Je hebt dan in het verleden een gebeurtenis of situatie meegemaakt, waaraan je onverwerkte beperkende gevoelens en overtuigingen hebt gekoppeld. Je kan dit bijvoorbeeld bij jezelf herkennen, wanneer je onbewust emotioneel handelt en het voelt alsof je er zelf geen controle over hebt. Je gaat binnen het traject hier gericht mee aan de slag.

  • Een volledig Body & Mind traject bestaat uit 7 sessies.
  • Je ontvangt oefeningen voor thuis om dagelijks toe te passen
  • Iedere sessie pas je mindfulness toe 
  • Dit is een individueel traject 

In dit traject ga je leren hoe je negatieve overtuigingen loslaat en hoe je positieve gevoelens terughaalt. Je werkt aan het versterken van je eigen kwaliteiten, zodat je beter met stressvolle situaties leert om te gaan. Je leert mediteren en maakt kennis met Yin yoga ( trek soepele kleding aan). Na dit traject voel jij je merkbaar energieker en ben je klaar voor je volgende stap op je eigen levenspad. .

 

Een Body & Mind traject van Love What You Do, 

 

is een kick start voor innerlijke groei en zelfgenezing.

Wat klanten vinden van dit traject:

"Coach Liesbeth heeft mij goed begeleid in dit traject, ik merkte binnen enkele weken meer rust en ontspanning in mijn geest. Hierdoor heb ik veel kunnen loslaten uit mijn verleden en mijn heden meer op een rijtje gezet. Ik raakte mijn stress kwijt en kreeg weer een betere nachtrust. Mijn rusteloze benen zijn ook tot rust gekomen en mijn rugpijn is weg."

 

"Ik ben een traject gaan volgen omdat ik chronische fysieke klachten heb. Ik was op zoek naar een manier om deze klachten beter een plek te kunnen geven en te accepteren. Na het traject gaat dit nu veel beter en het heeft mij ook een stuk innerlijke rust gegeven en wanneer ik het nodig heb kan ik weer terug vallen naar wat mij is aangereikt."