HOUDING

YIN/YANG YOGA (reguliere lessen)

Met yoga werk je aan je houding. Met Yang yoga werk je aan je dieperliggende houdingspieren, stevigheid en stabiliteit. Met Yin yoga werk je aan het stretchen van je bindweefsel en versterken van je gewrichten. Hierdoor  wordt je lichaam soepeler en krijg je meer ruimte om bewegingen te maken. Meld je aan voor een proefles en ervaar de yoga lessen die ik geef.

 

BODY REALEASE YOGA (trauma release exercise)

In de loop der jaren kunnen spieren korter worden, door veel zitten, eenzijdige bewegingen, chronische stress, blessures en trauma's (overlijden, ongeluk enz.). Vooral de psoas spieren hebben de neiging, dieper liggende lagen spanning in zich op te slaan. Dit is de emotie spier, het is ook een onbewust proces, dit opslaan van spanning. Vaak merk jezelf niet direct dat hier de verkorting zit. Meestal merk je de gevolgen, zoals een kromme rug, korte hamstrings, onrustige benen, ademhalingsproblemen en een verkeerde houding. Vraag eens hoe release yoga werkt, met 1 sessie leer je al hoe het proces werkt en kun je het zelf thuis toepassen. Het is voor iedereen toegankelijk, het is een zachte vorm van yoga. (Dit is geen BMR therapie)

 

AYUR YOGA (zelfontwikkeling)

De wijze waarop je een Yang yoga houding uitvoert, zeer precies of nonchalant, dynamisch en krachtig of vloeiende en zacht, heeft invloed op je mentale weerbaarheid. Via de indeling Kapha, Pitta, Vatha wordt hier meer inzicht in gegeven. Door meer omhoog te kijken, precies, krachtig en dynamisch in de houding te zijn, werk je aan extra vitaliteit (Kapha). Recht vooruit kijken, zachte en rustig bewegen, werkt verkoelend (Pitta). Door meer naar beneden te kijken, zacht en vloeiender te bewegen, werk je aan het aarden, het tot rust komen. (Vatha). Benieuwd wat jou type is? Doe deze snelle test. Ontdek het zelf en pas het in je eigen beoefeningen van yoga toe of tijdens de yoga les.