OVER MIJZELF


Mijn naam is Liesbeth. Ik bied yoga/pilates, therapie & coaching aan. Zowel in mijn eigen studio aan huis, als bij externe locaties en bij bedrijven. Ik houd van wat ik doe en mijn passie deel ik graag met anderen. Ik houd ervan mensen om mij heen te inspireren, om te doen waarvan ze houden, om eventuele blokkades weg te breken. Zodat je tot je ware kern doorbreekt.

 

Ik ben zelf begonnen met yoga vanwege gezondheidsklachten en ik zie yoga daarom als een gezondheidsleer en daarom heb ik mij ook verder ontwikkeld in therapie en coaching.Ik draag geen yoga geloof uit, geloof is voor iedereen persoonlijk en individueel en heeft niets met yoga te maken. Geloof wel in jezelf, dat je er mag zijn, zorg voor je eigen gezondheid. Weet dat je onderdeel bent van een groter geheel en zorg ook voor onze aarde, denk aan het milieu en aan onze kinderen.


MASLOW PIRAMIDE
MASLOW PIRAMIDE

Graag vertel ik je meer over mijn levenspad, het kenmerkt zich vooral als creatief en dynamisch wanneer ik vertel over mijn opleidingen. Het is eigenlijk een hele waslijst, ooit begonnen met mode en kleding, opgevolgd door grafisch bedrijfsvoeren, een paar jaar kunstacademie en dan tussendoor schoonheidsspecialiste, om uiteindelijk uit te komen bij  HBO Management, Economie en Recht, ook wel verandermanagement genoemd. Ik had leuk werk bij Achmea als projectmanager, omdat organiseren en verbinden wel echt mijn kern kwaliteiten zijn. Deze periode in mijn leven voelde wel als staan op de top van de maslow piramide (zie afbeelding). 

 

Tot ik fysiek en daardoor ook emotioneel steeds meer problemen begon te ervaren. Ondertussen was ik moeder geworden, had ik een auto ongeluk overleefd en werkte ik nog steeds fulltime, bij Achmea.

In 2015 moest ik van mijzelf een keuze maken of de ziektewet in of helemaal stoppen met werken. Ik koos ervoor om te stoppen met werken en dat was een goede keuze, er was bij mij een nekhernia gediagnostiseerd. Ik koos voor een operatie en nu had ik alle tijd om mij te richten op mijn gezondheid, mijn gezin, mijn levensgeluk en mijn eigen herstel.

 


YIN Yoga in de tuin - zomer 2017
YIN Yoga in de tuin - zomer 2017

Voor het mobiliseren van mijn lichaam begon ik in 2016 met yogalessen, ik mocht namelijk niet meer met apparaten trainen van de arts en yoga zou een goede keuze zijn. Mijn bindweefsel zat over mijn hele lijf vast en ik had mijn spiergebruik gecompenseerd. De yogalessen waren voor mij iedere week een uitje en ik kwam daarbij helemaal tot rust. Na iedere yogales merkte ik weer dat er iets los kwam, zowel fysiek als mentaal/emotioneel. Ondertussen had ik ook weer een baan, super leuk op een landgoed in Epe midden in de bossen.

 

In 2017 begon ik met een 200 uurs basis opleiding tot yoga docent, bij de Aalo. Power yoga en Yin yoga zijn hier de twee basis yoga stijlen, een perfecte combinatie. Nog voor ik mijn eerste yoga certificaat had afgerond, kon ik al aan de slag bij de yoga studio waar ik zelf mijn yogales volgde.  Nadat ik in de zomer van 2018 mijn yoga docenten certificaat had behaald, voelde ik direct de drive om meer te leren. En zo komen Mindfulness, Pilates, Trauma Release yoga, Spiral Flow, Body Mind Release Therapie, Persoonlijke Yoga Coaching enz. op mijn pad. Uitgeleerd ben ik nooit, ik heb al weer bijscholing en opleidingen in de planning staan voor het komende jaar, erg leuk om naar uit te kijken. Het is altijd goed een doel in het vooruit zicht te stellen om naar toe te groeien, dat kan ik iedereen aanraden.


Mijn visie: "Beleef het leven, zodat jij vanuit jouw eigen ervaring, vanuit jouw hart je eigen pad blijft volgen. Blijf bewust van jezelf in deze wereld, in dit universum en accepteer jezelf zoals je bent en hou van jezelf."

 

Met alles wat ik doe, wat ik onderneem op mijn pad, voel ik eerst vanuit mijn hart, past dit bij mij? Door mijn eigen transformatieproces weet ik dat het volgen van mijn gevoel, me bewust maakt van wat ik nodig heb om gezond en vitaal te zijn. Ik begrijp nu dat ieder lichaam zichtbaar laat zien en voelen, wat er diep van binnen leeft. Ik geef mijn gevoel de ruimte, ik ben eerlijk tegen mijzelf en de wereld om mij heen en ik sta open en zonder oordeel in het leven. Het levert mij innerlijke rust, vrijheid, energie, gezondheid en vitaliteit op. Mijn droom is om gezond en vitaal ouder te mogen worden en dat ik daarbij in mijn leven de wereld om mij heen mag inspireren.


 

'Het bewegend leven met aandacht, voor mij het uitgangspunt van yoga is niet meer weg te denken in mijn leven. Ik houd van wat ik doe, het geeft vitaliteit, gezondheid, bewustheid, vrijheid, energie en innerlijke rust'.

 

- Liesbeth -