BODY RELEASE EXERCISE

BODY RELEASE EXERCISE (trauma release)

In de loop der jaren kunnen spieren korter worden, door veel zitten, eenzijdige bewegingen, chronische stress, blessures en trauma's (overlijden, ongeluk enz.). Vooral de psoas spieren, dit zijn emotie spieren en hebben de neiging, dieper liggende lagen spanning in zich op te slaan. het is ook een onbewust proces, dit opslaan van spanning. Vaak merk jezelf niet direct dat hier de verkorting zit. Meestal merk je de gevolgen, zoals een kromme rug, korte hamstrings, onrustige benen, ademhalingsproblemen en een verkeerde houding. Je bovenrug staat in verbinding met de psoas via de onderste zwevende ribben, op deze wijze kan het ook effect hebben op je bovenlichaam.

 

FYSIEKE OEFENINGEN

Door een bepaalde volgorde van fysieke oefening, bereik jij dat je lichaam deze spanning gaat ontladen. Door herhaling van deze reeks merk jij dat er steeds meer spanning uit jou lichaam gaat. Het kan gepaard gaan met het trillen van jou lichaam zowel onderlichaam als bovenlichaam. Dit trillen is de release van de spanning, uit jou lichaam. In een individule sessie leer ik jou deze fysieke oefeningen en geef ik jou het schema mee. Deze zijn voor iedereeen uitvoerbaar. Zodat jij weet hoe het proces werkt, jij kan deze thuis om de dag herhalen, net zolang tot jijzelf voldoende effect hebt bereikt. Kijk bij tarieven voor de kosten van deze individuele sessie.

COMBINEER MET BMR

De fysieke oefeningen zijn staan en liggend en voor iedereen uitvoerbaar. De psoas spier wordt ook wel de emoties spier of de spier van de ziel genoemd. Omdat wanneer je iets meemaakt je daarbij wat voelt, dat gevoel kleur je in en het zet zich vervolgend vast op celniveau in je lichaam. Het uit zich in een verkorte psoas spier. De psoas spier heeft overeenkomst met de niveau 1 bij BMR. Deze oefeningen zijn ook een mooie combinatie met het doen van het BMR trajact. Het zijn oefeningen dat je niet hoeft te praten over problemen maar waarbij je gewoon aan het werk gaat om, dat wat vast zit los te maken. Je voelt zelf van binnen wat het met je doet. Het levert je op de lange termijn meer energie en goede gezondheid op, doordat je het lichaam vitaal houd, de levensenergie laat stromen in je lichaam. Alle onbewuste blokkeringen, waarvan je niet wist dat ze er waren worden dan aangepakt.