ONTSPAN door PSOAS RELEASE

Wat is een psoas?

 

Deze spieren zitten diep in bekken gebied en worden de emotie spieren genoemd, zie de afbeelding hiernaast op deze website.In de loop der jaren kunnen deze spieren korter worden door, veel zitten, eenzijdige bewegingen, chronische stress, blessures en trauma's (overlijden, ongeluk enz.). Dit geeft fysieke ongemakken, zoals een kromme rug, korte hamstrings, onrustige benen, ademhalingsproblemen en/of een verkeerde houding met de bijbehorende pijn beleving.

 

Het onspannen van de psoas bereik je door het gericht ontladen van de psoas spiere, dit is niet hetzelfde als het stretchen van de psoas spier. Je doet dot door middel van een serie oefeningen op de mat. Hierbij worden ook eventuele mentale/ emotionele onbewuste trauma's die zijn gaan vastzitten in deze spieren losgelaten. Dat komt omdat de meeste negatieve ervaringen en stress zich als eerste vast zetten in deze psoas spieren. Je merkt het vaak niet direct, maar uiteidnelijk voel je wel de gevolgen, onderrug pijn, onrustige benen, moeite met de ademhaling, enz.

 

PSOAS RELEASE OEFENINGEN

Door een bepaalde volgorde van fysieke oefeningen, bereik je dat je lichaam deze spanning gaat ontladen. Door herhaling van deze reeks merk jij dat er steeds meer spanning uit jou lichaam gaat. Het kan gepaard gaan met het trillen van jou lichaam zowel onderlichaam, als bovenlichaam. Dit trillen is de release van de spanning, die uit jou lichaam stroomt. Na de oefening blijf je rustig na liggen om het op je in te laten werken. Wil je graag meer weten over deze manier van werken, neem contact op.