OVER MIJZELF


Mijn naam is Liesbeth Godeschalk, je mag me Lies noemen. Ik ben getrouwd met Patrick Band en we hebben samen een zoon, Duncan Band. We hebben thuis katten en een hond, ze is een mooie kooiker, haar naam is Trustee. Zodra je bij ons aanbelt hoor je haar welkomst blaf, ze doet je verder niets. Mijn passie voor yoga deel ik graag met anderen, I LOVE WHAT I DO. En ik houd ervan om mensen om mij heen daarin te inspireren en om ook zelf te doen waarvan ze houden. Daarbij gaat het erom, om eventuele blokkades weg te breken, zodat ieder tot haar/zijn ware kern doorbreekt. Iedereen is uniek en samen zijn we gelijk. Het fundament van mijn coaching methode is yoga. Yoga is vanuit mijn perspectief in de eerste plaats een gezondheidsleer. Yoga is een verbinding tussen body en mind, de harmonie. Ik draag daarbij geen yoga geloof uit, geloof is voor iedereen persoonlijk en individueel en heeft in die zin niets met yoga te maken. Het gaat om het bewustzijn en worden, het aanwezig zijn in het hier en nu, contact maken met jezelf en in relatie tot je omgeving. Dat is voor mij de basis van yoga, een mooie aanvulling  voor in het gewone dagelijks leven.

MASLOW PIRAMIDE
MASLOW PIRAMIDE

Historie

Mijn educatieve achtergrond is creatief en divers. Ooit begonnen met mode en kleding, opgevolgd door grafisch bedrijfsvoeren, een paar jaar HBO kunstacademie en dan toch kiezen voor HBO Management, Economie en Recht. Dit is een studie gericht op verandermanagement/projectmanagement in het bedrijfsleven, deze studie heb ik in deeltijd in 2009 afgerond. Een mooie studie, waarbij advies geven, op zowel de harde en zachte kant van een bedrijf centraal staat. Hierna on the job veel management en project trainingen en cursussen gedaan on tot mijn eigen veranderpunt in het jaar 2014. In 2014 werkte ik al ruim 10 jaar bij dezelfde werkgever en op dat moment als projectmanager. Deze periode in mijn leven voelde wel als staan op de top van de maslow piramide (zie afbeelding piramide). The feeling, I have made it. Tot ik fysiek en daarmee ook emotioneel steeds grotere belemmeringen begon te ervaren. Stortte ik nu van deze top af? Dat wilde ik in niet, ik hield me staande, tegen alle signalen van mijn lichaam in. Toch ontkwam ik er niet aan en de ziektewet was nu de enige volgende stap. Gelukkig was er ook een reorganisatie in het bedrijf en stopte ik via die weg, op een nette manier bij deze werkgever. Geen verplichtingen aan een werkgever, alleen nog aan mijn gezin en nu ook aan mijzelf. Eindelijk tijd om te verdiepen in wat er met mij aan de hand was.

 

aan het werk
aan het werk

Diagnose

 De diagnose werd vastgesteld in het ziekenhuis, het was een vergevorderde nekhernia. Er moest worden geopereerd, waarbij ze de kapotte wervel eruit halen en er een nieuwe kunststof versie voor terugplaatsen. In het voorjaar van 2015 vond de operatie plaats en het herstel duurde een flink aantal maanden. In het najaar van 2015 begon ik met de beoefening van zachte yoga en dit had een grote invloed op mijn herstel en het verwerken van wat er allemaal onder mijn huid was gaan zitten in de voorgaande jaren. In het voorjaar van 2016 was ik weer vitaal genoeg om aan het werk te gaan, deze keer een part time baan als junior rentmeester op een landgoed vlak bij huis midden in de bossen.

 

Ik bleef wekelijk yoga lessen volgen, ik wilde geen les missen. In de herfst van het jaar 2016 had ik het besloten, het doen van yoga voelde zo goed voor mij, dit wilde ik dagelijks wel doen. De aanloop naar yoga docent was hierbij in gang gezet. Net zoals de ontdekking hoeveel soorten yoga er bestaan en hoeveel verschillende soorten opleidingen en er zijn. In 2018 mocht ik mijn 200 uurs yoga docenten certificaat in ontvangst nemen en hier begint mijn pad als yoga docent. Een groei proces waarin ik mijzelf professioneel blijf ontwikkelen. 

YIN Yoga in de tuin - zomer 2017
YIN Yoga in de tuin - zomer 2017

Fascinatie

Wat mij fascineert aan de yoga, is dat de invloed van een subtiele oefening, diep doorwerkt in mijn lichaam en mijn gevoelswereld. Het heeft vaak de tijd nodig om het werk te doen. Het proces van helen na een diepe verwonding, vraagt commitment en geduld. Verbinding maken met je ware kern, is laag voor laag oud zeer afpellen. Dit proces van zelfhelend vermogen, stopt nooit in je leven, helen is een continu proces en vraagt om een gezonde leefstijl. 

 

Met alles wat ik doe, wat ik onderneem op mijn pad, voel ik eerst vanuit mijn hart, past dit bij mij? Door mijn eigen transformatieproces weet ik dat het volgen van mijn gevoel, me bewust maakt van wat ik nodig heb om gezond en vitaal te zijn. Ik begrijp nu dat ieder lichaam zichtbaar laat zien en voelen, wat er diep van binnen leeft. Ik geef mijn gevoel de ruimte, ik ben eerlijk tegen mijzelf en de wereld om mij heen en ik sta open en zonder oordeel in het leven. Het levert mij innerlijke rust, vrijheid, energie, gezondheid en vitaliteit op. Mijn droom is om gezond en vitaal ouder te mogen worden en dat ik daarbij in mijn leven de wereld om mij heen mag inspireren.

 


Ik ben mijzelf, jij ook? Beleef je het leven bewust vanuit jouw hart en accepteer jezelf zoals je bent? Je bent mooi zoals je bent. 

 

 

'Het bewegend leven met aandacht is niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik houd van wat ik doe, het geeft vitaliteit, gezondheid, bewustheid, vrijheid, energie en innerlijke rust'.

 

liefs,

 

Lies