YOGA / PILATES - STIJLEN

 

 

YIN YOGA

YIN yoga gaat dieper in op mindfulness, stressreductie en ontwikkeling van souplesse. Het is een verstillende vorm van yoga, met voornamelijk liggende en zittende houdingen, die enkele minuten worden aangehouden. In deze houdingen wordt het bindweefsel gestretcht en je gewrichten gestimuleerd. Deze stimulering zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat, een hogere flexibiliteit en lenigheid is het resultaat. Binnen deze verstilling worden eventuele mentale blokkades aangesproken, omdat emoties zich vast kunnen zetten in je fysieke lijf. Na iedere houding voel je na en kan je energie (prana/chi) voelen stromen in het lichaam. Deze vorm van yoga is zeer aan te raden bij fysieke klachten/beperkingen en burn-out klachten.

 


 

 

FLOW en YIN Yoga

Dynamische flow yoga gaat op het ritme van je ademhaling, je activeert je lichaam, gericht middels 3 sloten. Het is fysiek uitdagender dan YIN yoga. Denk hierbij aan yogastijlen zoals, poweryoga (asthanga), vinyasa, hatha, spiral flow, Budokon yoga, enz. Je traint je de dieperliggende houdingsspieren, werkt je aan je balans, lenigheid en het verstillen van de geest. Iedere yoga stijl heeft haar eigen voorkeur voor houdingen, tempo, variatie, ritme, uitlijning, activatie en gebruik van materialen.

 

YIN yoga staat hier boven beschreven.

 

 

 

FLOW en PILATES

Met pilates en flow yoga verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkeld lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Zo bouw je een soepele en sterke rug en reduceer je nekklachten. Door regelmatig flow yoga en pilates te beoefenen blijf je fysiek krachtig en voorkom je blessures. Het is een bewegingsvorm die ook door dansers wordt toegepast. De vloeiende en aandachtige en gecontroleerde bewegingen, maken je ook mentaal bewust. Je voert de bewegingen mindful uit, je aandacht is gericht op de beweging en de ademstroom, andere gedachten laat je zoveel mogelijk aan je voorbij gaan.

 

 

Yoga Nidra

Yoga Nidra, wordt ook wel slaap yoga genoemd. In korte tijd laad je weer snel op.Je ligt vlak op de grond en je luistert naar wat verteld wordt, je ontspant, maar blijft bewust. Het begint altijd met het plaatsen van een eigen persoonlijke intentie. Het doel van de intentie is je levenspatroon positief te beïnvloeden, je kiest daarom zelf een positieve, korte en krachtige intentie. Yoga Nidra is zo opgebouwd dat je alle fases doorloopt zodat jouw intentie zich kan ontwikkelen. Je kunt het vergelijken met een zaadje dat je zaait.

 

Hierna volgt er een diepte ontspanning en een verdiepende reis Ja kan yoga nidra ervaren als een verdiepende reis door het onderbewuste. Je visualisatie vermogen wordt hierbij aangesproken. Aan het eind herhaal je nogmaals je eigen persoonlijke intentie, je yoga nidra is klaar.

 

Deze les geef ik tijdens workshops of soms ipv van een reguliere endontspanning.