KEUZE MENU

YIN YOGA

YIN yoga gaat dieper in op mindfulness, stressreductie en ontwikkeling van souplesse. Het is een verstillende vorm van yoga, met voornamelijk liggende en zittende houdingen, die enkele minuten worden aangehouden. In deze houdingen wordt het bindweefsel gestretcht en je gewrichten gestimuleerd. Deze stimulering zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat, een hogere flexibiliteit en lenigheid is het resultaat. Binnen deze verstilling worden eventuele mentale blokkades aangesproken, omdat emoties zich vast kunnen zetten in je fysieke lijf. Na iedere houding voel je na en kan je energie (prana/chi) voelen stromen in het lichaam. Deze vorm van yoga is zeer aan te raden bij fysieke klachten/beperkingen en burn-out klachten.

 


FLOW / YIN Yoga

Dynamische flow yoga gaat op het ritme van je ademhaling, je activeert je lichaam, gericht met core activatie. Denk hierbij aan yogastijlen zoals, poweryoga (asthanga), vinyasa, hatha, spiral flow, Budokon yoga, enz. Je traint je de dieperliggende houdingsspieren, werkt je aan je balans, lenigheid en het verstillen van de geest. Iedere yoga stijl heeft haar eigen voorkeur voor houdingen, tempo, variatie, ritme, uitlijning, activatie en gebruik van materialen. De les is een mix van alle yoga stijlen, deze les begint fysiek uitdagender en gaat dan langzaam over naar de verstillende YIN yoga.

 

 

FLOW / PILATES

Met pilates en flow yoga verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkeld lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Zo bouw je een soepele en sterke rug en reduceer je nekklachten. Door regelmatig flow yoga en pilates te beoefenen blijf je fysiek krachtig en voorkom je blessures. Het is een bewegingsvorm die ook door dansers wordt toegepast. De vloeiende en aandachtige en gecontroleerde bewegingen, maken je ook mentaal bewust. Je voert de bewegingen mindful uit, je aandacht is gericht op de beweging en de ademstroom, andere gedachten laat je zoveel mogelijk aan je voorbij gaan.