CHAKRA'S

 

 

De zeven yoga chakra's  

 

Het lichaam kan verdeeld worden in 7 niveaus. Ieder niveau staat voor een bepaalde ontwikkeling en heeft kenmerken en eigenschappen die bij dat niveau horen. De energie die erbij hoort is een chakra, de energiebron van dat niveau. Ze bevinden zich in de wervelkolom vanaf het staartbeen omhoog op.

 

 

 

  1. Muladhara = Wortel chakra: Het recht om te hebben. Stabiliteit & veiligheid. Functie: Overleven, gronden. Ligging: net onder het staartbeen, perineum.
  2. Svadhisthana = Sacraal chakra: Het recht om te voelen. Beweging & plezier. Functie: Verlangen, plezier, voortplanting, Ligging: ter hoogte van het heiligbeen.
  3. Manipura = Zonnevlecht chakra: Het recht om te handelen. Levenskracht & energie. Functie: Wil, macht, kracht. Ligging: ter hoogte van de navel.
  4. Anahatha = Hart chakra: Het recht hebben om te beminnen. Verbinding & evenwicht. Functie: Liefde. Ligging: ter hoogte van het hart.
  5. Vishudda = Keel chakra: Het recht om te spreken Zuivering & harmonie. Functie: Communicatie, creativiteit. Ligging: keel.
  6. Ajna = Derde oog chakra: Het recht om te zien. Verbeeldingskracht. Functie: Waarnemen, intuïtie. Ligging: in het midden van het hoofd achter de wenkbrauwen gelegen.
  7. Sahasrara = Kruin chakra: Het recht om te weten. Verruimd bewustzijn. Functie: Inzicht. Ligging: kruin, in de hersenschors.

 

 

De levensenergie in de  chakra's  kan uit balans raken, door gebeurtenissen, meebeleven met een ander of iets overnemen van een ander. Dit gebeurt meestal onderbewust. Dit uit zich in allerlei soorten klachten, zowel mentaal als fysiek. Denk hierbij aan onderrugklachten, blaasproblemen, darmklachten, ademhalingsproblemen, het vast zitten van nek en schouders, te veel piekeren, slaapproblemen of niet succesvol zijn in wat jij wilt. Je begrijpt dan niet, waardoor het komt, dat iets niet lukt. Het kan dan goed zijn dat je dan een geblokkeerd, onder- of overactief chakra energie centrum hebt.

 

Waarom helpt yoga?  Yoga stimuleert om je aandacht naar binnen te keren, je geest tot rust te bedaren. En zo dichter tot jou kern te komen. Met yoga werk jij aan: stabiliteit, beweging, energie, evenwicht, zuiverheid, intuïtie, bewustzijn.

 

Naast yoga zijn er meerder methodieken om je geest tot rust te bedaren. Body Mind Release therapie is een traject van ongeveer 7 weken en werkt heel gericht, persoonlijk op jou levensklachten. direct aan de slag