YOGA/PILATES

Body & Mind movement

Yoga en pilates verbeteren beide je lichaamsbewustzijn en je  werkt aan een betere houding. Binnen Love What You Do wordt er een milde, krachtige bewegingsvorm gedoceerd gericht op bewustzijn en ontspanning.  Dit is voor iedereen toegankelijk, zodat iedereen zich gezonder kan voelen door deze mooie vorm van bewegen. Je beweegt altijd op je eigen niveau binnen een groep. En je kiest jouw vorm van yoga / pilates uit die het beste bij je past.

 

Pilates en flow yoga

Met pilates en flow yoga verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkeld lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Zo bouw je een soepele en sterke rug en reduceer je nekklachten. Door regelmatig flow yoga en pilates te beoefenen blijf je fysiek krachtig en voorkom je blessures. Het is een bewegingsvorm die ook door dansers wordt toegepast. De vloeiende en  aandachtige en gecontroleerde bewegingen, maken je ook mentaal bewust. Je voert de bewegingen mindful uit, je aandacht is gericht op de beweging en de ademstroom, andere gedachten laat je zoveel mogelijk aan je voorbij gaan.

 

Yin yoga

Yin yoga gaat dieper in op mindfulness, door de verstilling in de houdingen. Het zijn voornamelijk liggende en zittende houdingen. Je werkt aan stress reductie en verstilling binnen in je zelf. Fysiek stimuleert yin yoga bindweefsels en gewrichten, waardoor je meer ruimte en mobiliteit ervaart in je lichaam. Eventuele blokkades worden aangesproken en de energie stroomt weer vrij door het lichaam.

 

Anatomie

Bij Yoga en Pilates  is anatomie van belang. Iedereen is uniek en daarbij bepaalt je eigen anatomie hoe je een houding kan uitvoeren. Je botstructuur en je mate van flexibiliteit zijn aangeboren. Wel kan je het lichaam in goede conditie brengen en houden door te blijven bewegen. Het lichaam is een efficiënt systeem en alles wat je niet meer gebruikt verlies je. Daarom blijf in beweging. Wanneer jij blessures hebt of fysieke beperkingen, dan zijn er altijd wel oplossingen te vinden om mee te doen in een les. Je leert je eigen anatomie beter kennen en accepteert je grenzen en past je houdingen aan daar waar nodig. Zo ook leer je wanneer je meer uitdaging kan vragen aan jezelf.

 

Visie

Love What You Do is gericht op ervaren en doen, een nuchtere kijk op het leven en met beide voeten op de grond staan. Zelfacceptatie, bewustzijn en doen zijn de basis ingrediënten voor gezondheid en vitaliteit. Ieder lichaam laat zichtbaar aan de buitenzijde zien (lichaamshouding en taal), wat je van binnen voelt. Maak de keuze en laat jezelf stralen, van binnen uit.

 

Doe een les mee en ervaar hoe de yoga binnen Love What You Do is. Het is vrij van filosofie en geloof, Love What You Do is neutraal, modern en westers. Iedereen is welkom, ongeacht geloof, leeftijd en geslacht.