3 SLOTEN

 De drie sloten

Bij flow yoga en pilates activeer je voordat je begint, je spierspanning. Dit doe je gericht op bepaalde plaatsen, zodat je de juiste energie creëert, ter bescherming van je lichaam. Je begin onderaan bij het bekkenbodemslot. De vitale levensenergie die je creëert door het gebruik van de 3 sloten, geeft je meer controle in de uitvoering van de houdingen.

 

Bekkenbodemslot: Het aanspannen van je bekkenbodem, dit is het gebied rond je anus. Je voelt een lift van je bovenbenen, spanning rond de anus, spanning in je onderste buikspieren. En misschien sommigen ook aanspanning van de onderrug. Het brengt de energie in je lichaam opwaarts, je hebt meer kracht en uithoudingsvermogen en je ondersteund je onderrugspieren.

 

Middenrifslot: Na het aanspannen van de bekkenbodem, trek je vanaf je schaambeen een inwendige rits omhoog op tot aan de onderste ribben. Je navel beweeg je naar de ruggengraat toe. Je onderste buikspieren zijn nu goed geactiveerd, core actief! Je blijft hierbij ontspannen en zacht rondom je ribben, sleutelbeen en schouders.

 

Keelslot : De activatie van het keelslot gebruik je niet altijd, dit doe je in sommige houdingen om je ruggengraat te strekken. Je brengt je kaaklijn naar achter, sterk je kruin op en breng je kin naar de borst. Je maakt dan een onderkin en sluit de energie doorstroming, door je keel, naar boven af. Samen met de activatie van middenrifslot en bekkenbodemslot, creëer je nu hitte in je romp.