STIJLEN

YIN YOGA

Yin yoga is voornamelijk gericht op stressreductie en ontwikkeling van souplesse. Het is een verstillende vorm van yoga, met voornamelijk liggende en zittende houdingen, die enkele minuten worden aangehouden. In deze houdingen wordt het bindweefsel gestretcht en hierdoor gestimuleerd. Deze stimulering zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat in je bewegingsbereik, een hogere flexibiliteit en lenigheid is het resultaat. Deze vorm van yoga is zeer aan te raden bij fysieke klachten/beperkingen en burn-out klachten. Soms wordt er in deze les yoga nidra aangeboden ipv eindontspanning met soundfulness.

 

Een Yin les is opgebouwd uit:  intentie zetten, meditatie/mindfulness, Yin yoga houdingen, eindontspanning met klankschalen, afsluiting met een kop thee.


FLOW YOGA

Dynamische flow yoga gaat op het ritme van je ademhaling, je activeert ook je bandha's. Het is fysiek uitdagender dan YIN yoga. Denk hierbij aan yogastijlen zoals, poweryoga (asthanga), vinyasa,  hatha, spiral flow, enz.  Je traint je de dieperliggende houdingsspieren, werkt je aan je balans, lenigheid en het verstillen van de geest. Iedere yoga stijl heeft haar eigen voorkeur voor houdingen, tempo, variatie, ritme, uitlijning, activatie en gebruik van materialen.

 

Een Flow /Yin les is opgebouwd uit:  intentie zetten, een korte meditatie/adembeheersing om aan te komen op de plek, Zonnegroeten, flow yoga en Yin yoga, eindontspanning met klankschalen, afsluiting met een kop thee.

PILATES

Pilates zijn voornamelijk stabiliteits oefeningen. De oefeningen worden zittend of liggend uitgevoerd en er is een repeterende beweging. Het lijkt meer op een work-out dan een yoga les, toch blijf je geconcentreerd in de beweging en precies in de uitvoering van de oefening. Pilates is gericht op meer spierkracht en niet op meer spiervolume, het gaat vooral om de kwaliteit van de beweging. Het resultaat is meer stabiliteit in de romp, een mooie lichaamshouding en een groter lichaamsbewustzijn. Pilates is goed te combineren met yoga.

 

Een Flow/Pilates les is opgebouwd uit: intentie zetten, een korte meditatie/adembeheersing om aan te komen op de plek, zonnegroeten, flow yoga en pilates oefeningen, eindontspanning met klankschalen, afsluiting met een kop thee.