STIJLEN

Iedereen heeft een eigen voorkeur in de bewegingsvorm. Er zijn drie soorten lessen te volgen. Yin yoga, Flow & Yin, Flow & Pilates. Ze verschillen alle drie van intensiteit, zodat iedereen een passende les kan vinden. De opbouw van alle lessen zijn gelijk aan elkaar. 

 1. Intentie: Iedere week is er een thema, we plaatsen dit aan het begin van de les als een intentie. Een intentie kan bijvoorbeeld zijn: verstilling, rust, openheid enz.

2. Meditatie/mindfulness: aankomen op de plaats, rust vinden middels een ademoefening, aandacht naar binnen keren.

3. Houdingen: Afhankelijk van de les stijl en de mate van intensiteit.

4. Eindontspanning: 5-10 minuten volledig ontspannen, hier laat je het lichaam herstellen en luister naar klankschalen. Soms wordt er een yoga nidra aangeboden ipv eindontspanning. 

5. Afsluiting met een kop kruiden thee: Gezamenlijk drinken we Chai thee, een thee met balancerende kruiden.

Kijk bij lestijden wanneer welke les wordt aangeboden. 

YIN YOGA

Yin yoga is voornamelijk gericht op stressreductie en ontwikkeling van souplesse. Het is een verstillende vorm van yoga, met voornamelijk liggende en zittende houdingen, die enkele minuten worden aangehouden. In deze houdingen wordt het bindweefsel gestretcht en je gewrichten gestimuleerd. Deze stimulering zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat in je bewegingsbereik, een hogere flexibiliteit en lenigheid is het resultaat. Deze vorm van yoga is zeer aan te raden bij fysieke klachten/beperkingen en burn-out klachten. 


FLOW YOGA

Dynamische flow yoga gaat op het ritme van je ademhaling, je activeert je lichaam, gericht middels 3 sloten. Het is fysiek uitdagender dan YIN yoga. Denk hierbij aan yogastijlen zoals, poweryoga (asthanga), vinyasa,  hatha, spiral flow, enz.  Je traint je de dieperliggende houdingsspieren, werkt je aan je balans, lenigheid en het verstillen van de geest. Iedere yoga stijl heeft haar eigen voorkeur voor houdingen, tempo, variatie, ritme, uitlijning, activatie en gebruik van materialen.

PILATES

Pilates zijn voornamelijk stabiliteits oefeningen, je activeert je lichaam, gericht middels 3 sloten.De oefeningen worden zittend of liggend uitgevoerd en er is een repeterende beweging. Het lijkt op een work-out, je blijft wel geconcentreerd in de beweging en precies in de uitvoering van de oefening. Pilates is gericht op meer spierkracht en niet op meer spiervolume, het gaat vooral om de kwaliteit van de beweging. Het resultaat is meer stabiliteit in de romp, een mooie lichaamshouding en een groter lichaamsbewustzijn.