YOGA NIDRA

Yoga Nidra, wordt ook wel slaap yoga genoemd. Je ligt vlak op de grond en je luistert naar wat verteld wordt. Het begint altijd met een diepte ontspanning en het plaatsen van een eigen persoonlijke intentie, een visualisatie oefening en het herhalen van je eigen persoonlijke intentie.

 

Intentie yoga nidra

Een intentie binnen de yoga nidra is een vast voornemen om iets te zijn of te doen in je leven. Dit is een andere intentie dan in een reguliere les wordt geplaats. De intentie van de yoga nidra is heel persoonlijk en je laat dit vanuit je diepste zelf naar boven komen. Je krijgt binnen de yoga nidra de tijd om jouw intentie te plaatsen. De intentie moet gemaakt worden, wanneer je rustig en kalm bent, daarom starten we eerst met een diepte ontspanning. Het doel van de intentie is je levenspatroon positief te beïnvloeden, kies daarom zelf een positieve, korte en krachtige intentie.

 

Zaadje

Yoga Nidra is zo opgebouwd dat je alle fases doorloopt zodat jouw intentie zich kan ontwikkelen. Je kunt het vergelijken met een zaadje dat je zaait. Wanneer de geest helder is, groeit het zaadje heel goed. Als je eerst het bed voorbereidt met mest, het onkruid en gras eruit haalt, en dan het zaadje zaait, dan zal de plant beter groeien.

 

Verdiepende reis

Ja kan yoga nidra ervaren als een verdiepende reis door het onderbewuste. Je visualisatie vermogen wordt hierbij aangesproken. Aan het eind herhaal je nogmaals je eigen persoonlijke intentie, je yoga nidra is klaar.