Yogastijl LWYD

Yogastijl Love What You Do 

De yogastijl bij Love What You Do is een combinatie van meerdere bestaande yogastijlen, methodes en technieken, coaching en therapie. Het doel van yoga is om lichaam en geest in harmonie te brengen en eventuele blokkades op te heffen. De yoga die ik geef bestaat voornamelijk uit verdiepende Yin yoga, meditatie, mindfulness en pranayama (adembeheersing). Yoga op een wijze zodat je ontspant, verdiept in een houding en de spanning in het lichaam los kan laten. Dit bevordert de verbinding tussen lichaam en geest, je wordt soepeler en je lichaam activeert het zelfherstellend vermogen. Ook houdingen vanuit de hatha yoga en de pilates worden beoefend, deze zetten we in om je lichaam te activeren , te versterken en spieropbouw te bevorderen. Ongeacht je mate van souplesse of conditie, deze yoga is voor alle leeftijden en voor iedereen. Hieronder lees je meer over wat de verschillende stijlen inhouden en wat het voor je kan betekenen. 

Yin Yoga

Yin yoga gaat dieper in op het stretchen van je bindweefsel, mindfulness, stressreductie en ontwikkeling van souplesse. Het is een verstillende vorm van yoga, met voornamelijk liggende en zittende houdingen, die enkele minuten worden aangehouden. Het zijn in een houding is een vorm van discomfort, je daagt jezelf uit om spanning in je lichaam los te laten. Hierdoor worden eventuele aanwezige blokkades zowel fysiek als mentaal aangesproken. Deze vorm van yoga is zeer aan te raden bij fysieke klachten/beperkingen en burn-out klachten, het is verzachtend en verdiepend.

 


Hatha Yoga

Je traint en versterkt je de dieperliggende houdingsspieren, je werkt je aan je balans, je lenigheid en tegelijkertijd aan het verstillen van je geest. Je focust op je eigen fysieke lichaam, je eigen adem en de houding. Je stretcht je spieren en gebruikt je lichaam intensief in iedere houding zodat je hele lichaam wordt geactiveerd. Voor iedere houding zijn er diverse opties en variaties waarbij er altijd een juiste houding is voor jou om je lichaam op de juiste wijze te activeren en uit te dagen. Deze vorm van yoga is vitaliserend en opbouwend en verlegd je grenzen.

 

 

Pilates

Met pilates verbeter je jouw core kracht en balans. Je ontwikkeld lange en sterke spieren, je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Door regelmatig pilates te beoefenen blijf je fysiek krachtig en voorkom je blessures. Het is een bewegingsvorm die ook door dansers wordt toegepast. De aandachtige en gecontroleerde bewegingen, maken je ook mentaal bewust. De repeterende bewegingen zijn een work out voor je core, je core (bekkenbodem, buik en onderrug) wordt merkbaar sterker.