KLANKSCHALEN en meer

Klankschalen en eventueel andere instrumenten worden ingezet om te zorgen voor een extra diepe ontspanningservaring. Een puur moment voor jezelf, waarbij de klanken en de trillingen van de schalen, op je inwerken. De klanken en trillingen zijn zoveel mogelijk gericht op ontspannen. De mind en de body kan reageren op deze trillingen en geluiden, alles is tenslotte in de kosmos is gebaseerd op trillingen en geluid. De juiste trillingen en geluiden kunnen op deze wijze zorgen voor extra ontspanning.

 

Eindontspanning

De laatste houding bij yoga wordt de Savasana genoemd, dit is de eindontspanning. Volledig vlak lig je op je rug, met je voeten iets uit elkaar en je handen iets van je lichaam af en de handpalmen op omhoog en eventueel een deken over. Deze laatste houding is ontwikkeld om alles wat je zojuist hebt gedaan, te integreren in je lijf, je mag even genieten van helemaal niets doen. Er kan op dat moment alleen stilte zijn, muziek spelen via de speaker of gebruik gemaakt worden van klankschalen en soms combineren met sjamanen drum, wind chimes, regenmaker enz. Het doel is een diepe ontspanning en een rust moment voor jezelf van innerlijke stilte.

 

 

Groepen en workshops

Bij groepen worden de klankschalen ingezet tijdens de eindontspanning. Bij workshops is er altijd een extra lange eindontspanning en worden er altijd meerdere instrumenten gebruikt om diverse sensaties te creëren.