RELEASE YOGA

Wat zijn de psoas spieren?

 

Deze spieren zitten diep in bekken gebied en worden de emotie spieren genoemd, zie de afbeelding hiernaast op deze website. In de loop der jaren kunnen deze spieren korter worden door, veel zitten, eenzijdige bewegingen, chronische stress, blessures en trauma's (overlijden, ongeluk enz.). Dit geeft fysieke ongemakken, zoals een kromme rug, korte hamstrings, onrustige benen, ademhalingsproblemen en/of een verkeerde houding met de bijbehorende pijn beleving.

 

Het ontspannen van de psoas bereik je door het gericht ontladen van de psoas spieren, dit is niet hetzelfde als het stretchen van de psoas spier. Je doet dot door middel van een serie oefeningen op de mat. Hierbij worden ook eventuele mentale/ emotionele onbewuste trauma's die zijn gaan vastzitten in deze spieren losgelaten. Dat komt omdat de meeste negatieve ervaringen en stress zich als eerste vast zetten in deze psoas spieren. Je merkt het vaak niet direct, maar uiteindelijk voel je wel de gevolgen, onderrug pijn, onrustige benen, moeite met de ademhaling, enz.

 

RELEASE PSOAS OEFENINGEN

Door een bepaalde volgorde van fysieke oefeningen, bereik je dat je lichaam spanning gaat ontladen met name in de psoas spieren.  Het kan gepaard gaan met zachte trillingen van je spieren, vaak neem je dit waar in je benen. Dit zacht trillen is de release van de spanning in de spieren, je krijgt op deze natuurlijke wijze meer ruimte in de spieren. Je spieren kunnen dan beter ontspannen en onbewuste mentale en/of emotionele spanning verdwijnt ook op deze subtiele wijze.

 

Na de oefening blijf je enkele minuten ontspannen liggen om de ontwikkeling in je lichaam te laten integreren. Doordat dit op een subtiele manier aangepakt wordt, merk je niet direct verschil. Het wordt langzaam geïntegreerd in de dagen erna, in je dagelijks leven. Wil je graag meer weten over deze manier van werken, neem contact op.